sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Sibelius-marathon / 30. Hämeenlinnan kaupunkimaraton 25.07.2015

Eilen juoksin Hämeenlinnassa kolmannen varsinaisen puolimaratonini. Lähdin juoksemaan tietysti uutta omaa ennätystä, vaikka jostain syystä luottamus omaan kuntoon ei ollut kovin hyvä. Turhaan kuitenkin epäilin, koska ennätys tuli ja vieläpä aika kirkkaasti. Nettoaika 01:44:13 ja bruttoaika (loppuaika) 01:44:36. Vanha ennätys kaatui siis reilusti yli 4 minuutilla! :)

Lähtö oli itselleni mieluisasti vasta klo 15:00, joten hyvin ehti nukkua pitkään ja rauhassa huristella Hämeenlinnaan, syödä kunnolla ja valmistautua kisaan. Ruokapaikkaa arpoessa meni jonkin verran aikaa ja lopulta päädyttiin Rantasipi Aulangon Lounasbuffettiin. Tulipahan ainakin syötyä kunnolla, vaikka vähän epäilytti että oliko nyt ihan viisas veto paria tuntia ennen puolimaratonin starttia. :D

Tässä eväät ennätykseen! Nam! :P

Kisapaikalle saapuessa aurinko paahtoi ja lämpöä oli yli 20 °C. Tykkään kuitenkin lämmöstä ja huolta aiheutti enemmänkin itselle tuntematon reitti ja epäilykset omasta kuntotasosta. Hermoilin kun en tiennyt missä lähtö on ja kun se löytyi väenpaljoudessa oli vaikea saada selkoa mihin suuntaan edes pitää lähteä. Asettauduin lähtöalueella vähän liian taakse, mutta en viitsinyt enää alkaa pujotella edemmäksi. Lähtölaukauksen pamahtaessa piti hetki seisoskella ja kävellä. Lähtöviivalla chipin piipatessakin piti vielä ottaa muutama kävelyaskel ennen kuin pääsi pujottelemaan eteenpäin vähän vauhdikkaammin. Pinkaisinkin heti oikeaan reunaan ja juoksin suurimman lössin ohi kävelytien puolella. 

Juoksu tuntui alusta asti yllättävän helpolle ja pian keskivauhti näytti jo alle 5 min/km. Alku ei siis ollut vaikea kuten yleensä ja vähän jo pelästyin että onko hiilaritankkaus mennyt ihan pieleen, koska jostain olen lukenut viisaita sanoja, että jos alku kulkee hyvin eikä oo tukkoista menoa, niin hiilaritankkaus on epäonnistunut. Vauhti ei kuitenkaan onneksi missään vaiheessa päässyt hiipumaan, että ei kai se tankkaus ihan pielessäkään ollut, vaikka jälleen kerran ns. ylimääräiset tankkaukset jäi ihan suorittamatta. Lämpöä kuitenkin riitti, joten kerkesin pelätä auringonpistosta ja nestehukkaakin ennen ensimmäistä juomapistettä. Otin ekalta pisteeltä mukillisen sekä urheilujoumaa että vettä. En kuitenkaan kerinnyt napata viileässä vedessä uitettua pesusientä enkä älynnyt heittää vettä mukistakaan niskaan, mikä jäi kaivelemaan hetkeksi. Toinen juomapiste tuli kuitenkin äkkiä ja sillä kertaa otin taas mukillisen urheilujuomaa ja vettä, mutta vedet kaadoin suurimmaksi osaksi olkapäille. :) Loppumatkasta otin urheilujuomaa joka pisteeltä suuhun ja yhdellä taisin heittää mukillisen vettä niskaan ja yhdellä ottaa pesusienen kun sitä niin käteen tyrkytettiin. Aurinko kuitenkin meni  jossain kohtaa mukavasti pilven taakse, joten pahin paahde meni ohi alun jälkeen.

Kaikkein parhaalta juoksu tuntui jossain 7-12 km kohdilla. Sen jälkeen rupesi jo odottamaan maalia. Pientä väsymisen merkkiä alkoi ilmaantua 15 km tietämillä, kun yritin laittaa vähän lisää vauhtia hommaan. Siitä ne jalat sitten tasaiseen tahtiin kävi raskaammiksi ja vikat kilometrit oli taas aika köpöttelyä. Lopussa sukat myös alkoi hiertää päkiöistä ja iho meni vähän rullalle varpaiden takaa. Muita vaikeuksia ei oikeastaan ollut, mikä oli hienoa! :)

Maaliposet. :D Tyytyväinen omaan juoksuun. :)

Tällä kertaa onnistuin ylläpitämään aika tasaista vauhtia koko matkan. Reitti oli mukava ja hienoja maisemia oli. :) Omia geelejä tai muitakaan eväitä ei ollut mukana. Toisaalta melko helppo juoksu, mutta toisaalta kävihän se urheilusta, enkä parempaan olisi tällä kertaa pystynyt. Ja kuten aina, tulihan siinä juoksun aikana muutamaan otteeseen ajateltuakin, että miks mä teen tätä?! Ei tää edes oo kivaa! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti