keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Tampere Maratonilla kymppi!

Muutama päivä sitten, eli viime lauantaina, oli viimein aika laittaa virallinen kympin ennätys uusiksi! Edellisestä virallisesta kympin juoksusta ehti vierähtää yli kolme vuotta?! :D Se oli se kisa, josta juoksu-ura lähti käyntiin, ja seuraava matka sen jälkeen olikin se 33 km tuskainen Pirkan Hölkkä, jolta tiputtauduin jämäkästi puolimaratoneille.

Tavoite oli ehdottomasti alle 50 min, mutta 45 min kuulosti utopistiselta. Epämääräinen taistelusuunnitelma oli edetä ekat 5 km vähän alle 5 min/km ja kiihdyttää loppuun niin, että ajaksi tulisi n. 48 min. Olin kuitenkin vähän horroksessa lähdössä, enkä tajunnut laittaa gps:ää etsimään satelitteja tarpeeksi ajoissa. Lähtöpamauksessa satelliitit olivat yhä hukassa ja lähdin pinkomaan mututuntumalla niin kovaa kun vaan uskalsin. Järjestäjän kilometrikylttejä seuraamalla jossain kohtaa näytti siltä, että 45 min olisi sittenkin mahdollinen. Hyydyin kuitenkin loppumatkasta sen verran, että mitään kiriä ei enää irronnut. Bruttoajaksi sain 46:40, netto 46:24.

Kuva: S. Koskinen - Tampere Maraton

Juomapisteitä oli kaksi ja join molemmilla pari hörppyä urheilujuomaa. Viime vuonna juoksin samalla reitillä puolimaratonin, enkä muistanut reittiä näin "raskaana". Eihän ne mäet isoja olleet, mutta tuntuivat ainakin mulla tässä vauhdissa. :D Kovempaa siis en olisi päässyt, mutta olen tyytyväinen tulokseen! :) 45 min alitus ei ole kaukana, ehkä se onnistuu jo ensi vuonna. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti