maanantai 6. toukokuuta 2019

Bodom Trail 2019

Viime lauantaina osallistuttiin Jarkon kanssa ensimmäistä kertaa Bodom Trailiin. Tarkoituksena oli juosta 21 km rennolla fiiliksellä, mutta kuitenkin ajateltiin tähdätä kolmen tunnin alitukseen. Itsellä edellisestä isosta polkukisasta on vierähtänyt lähes neljä vuotta, ja Jarkolla niitä on takana nolla, joten päätavoitteena oli kuitenkin vain saada hyvä harjoitus NUTS Karhunkierroksen 34 km:lle. 

Edellisviikolla Jarkolla oli mahatauti, jonka minäkin sitten sain heti viime viikonloppuna Helsinki10:n jälkeen. Alkuviikko siis meni aikalailla toipuessa molemmilla, eikä maha ihan normaalisti vielä loppuviikostakaan toiminut. Ruokahalu kuitenkin onneksi oli jo ehtinyt palata, joten ihan hyvillä energioilla päästiin kuitenkin juoksemaan.

Ajeltiin jo perjantai-iltana Vantaalle Sokos Hotel Flamingoon yöksi, joten aamulla oli helppo siirtyä hotelliaamiaisen kyllästämänä Tikkurilaan, mistä löytyi kisapaikalle kuljettava bussi. Viikon takaisen Helsinki10:n kesäsää oli muisto vain ja lämpöä taisi olla alle 5 °C, mutta onneksi aurinko sentään pilkahteli ja räntäsadetta oli luvassa vasta illaksi. Kisapaikalla oli juuri sopivasti aikaa jonottaa vessaan, sonnustautua juoksukamppeisiin ja siirtyä seuraamaan ensimmäisen lähtöryhmän lähtöä. Lähtöryhmiä oli viisi, viiden minuutin välein, ja meillä oli vasta neljäs lähtöryhmä, mutta vartti hujahti nopeasti ja pian oltiin jo poluilla. 

Ennen starttia ehti juuri ja juuri napata pari kuvaa.

Alusta asti saatiin juosta isossa pitkässä jonossa pitkin polkuja, mikä ei toki haitannut, sillä vauhti oli oikein mukava. Kilometrit taittui joutuisasti ja kivaa oli! Jossain kohdin juoksu olisi itsellä sujunut vähän rivakamminkin ja jonossa juoksu vähän alkoi turhauttaa, mutta pystyin malttamaan mieleni, enkä lähtenyt liikaa spurttailemaan ja ohittelemaan. Laskeskeltiin, että vauhdin pitäisi pysytellä aikalailla 8:30 min/km tuntumassa, jotta kolme tuntia alittuisi. Reitti koostui kahdesta kierroksesta, joista ensin oli hieman vauhdikkaampi, joskin juurakkoinen ja kivinen 12 km lenkki. Sen jälkeen voisi juosta maaliin tai jatkaa vielä 9 km lenkille. Jo ensimmäisen kierroksen lopun lähestyessä kävi selväksi, että vauhti ei välttämättä tulisi riittämään alle kolmen tunnin, varsinkin kun viimeisten 9 km huhuttiin vievän lähes yhtä kauan aikaa kuin ekat 12 km.

Ensimmäinen kierros oli juostu ajassa 1:42:17 ja vessatauon jälkeen matka jatkui. Alun vauhdikkaamman polun tilalle vaihtui paljon soisempaa ja märempää reittiä, joten välillä eteneminen meni vähän kiertelyksi ja hyppelyksi, kun ei niin kiire kuitenkaan ollut, että olisi välttämättä halunnut upottautua sääriä myöten mutakkoon. Kivaa vaihtelua ainakin riitti, ja hienoja maisemia! Loppumatkasta jälleen tuli huomattua, ettei jalat vieläkään ole oikein tottuneet näin pitkiin suorituksiin. Vähän joka puolelta, etenkin polvista, alkoi kolottaa ja maalin lähestyminen alkoi tuntua vain hyvältä asialta. Kiva oli siis päästä maaliin, ja kello pysähtyi lopulta aikaan 3:08:40. Ei siis ihan päästy alle kolmen tunnin, mutta kaikkein parasta olikin taivaltaa yhdessä ja nauttia hienosta kisatunnelmasta. ♥

Kilometri ennen maalia. Kuva: https://onevision.kuvat.fi/kuvat/ @onevisionfi #bodomtrail

Todella hyvin järjestetty ja kiva tapahtuma, taattua Buff Trail Tour Finlandin laatua! Oli kiva palata taas näihin tunnelmiin vuosien tauon jälkeen. Kuusamon polut sitten kutsuvatkin jo vajaan kolmen viikon päästä Karhunkierroksella. Odotan innolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti